Voegwerk verwijderen

Voegwerk verwijderen is noodzakelijk om nieuw voegwerk te laten zetten. Voegwerk kan verwijderd worden door middel van uithakken of slijpen.

Kosten voegwerk verwijderen

De kosten voor het verwijderen van het bestaande voegwerk worden over het algemeen meegerekend in de prijs per m² om de nieuwe voegen te plaatsen. Dit komt omdat het verwijderen van voegen een snelle en eenvoudige taak is met de middelen die de meeste specialisten in huis hebben. Woont u bijvoorbeeld in een gemiddeld rijtjeshuis met een gevel van 60m² en u wilt hier een platvolvoeg laten zetten dan kunt u uitgaan van een prijs van €600,- inclusief arbeidskosten. Het verwijderen van uw oude voegwerk zit hierbij in. Indien u uw voegwerk laat vervangen is het wel verstandig om van te voren een aantal specialisten te vergelijken. U kunt in 2 minuten geheel vrijblijvend en kosteloos tot 5 offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen twee werkdagen reacties van verschillende specialisten bij u in de regio.

Voegwerk verwijderen

Waarom voegwerk verwijderen?

Oud voegwerk kan afbrokkelen of scheuren. Kapot voegwerk kan in dat geval leiden tot schade aan de gevel, zowel van binnen als van buiten. Water van buitenaf wordt niet meer goed tegengehouden en kan binnen zorgen voor lekkage plekken en schimmelvorming. Het kapotte voegwerk verwijderen biedt de mogelijkheid om nieuw voegwerk te laten zetten. Om nieuw voegwerk te installeren moet het oude voegwerk volledig zijn verwijderd, zodoende kan de nieuwe voeg beter hechten aan het metselspecie en de stenen.

Hoe wordt voegwerk verwijderd?

Voegwerk verwijderen kan op meerdere manieren. Meest voorkomend zijn het uithakken en uitslijpen van voegen.

Uithakken

Het hakken gebeurd met een beitel en hamer of een speciale elektrische hakhamer. Door de hakkende beweging komt het specie in de voegen los en brokkelt het stukje voor stukje af. Eerst worden de horizontale voegen verwijderd, vervolgens zullen de verticale voegen er gemakkelijk uit vallen. Met hamer en beitel zal het werk een stuk meer tijd in beslag nemen. Let op bij het uithakken van voegen dat u geen stenen beschadigd, de kans hierop is aanzienlijk groot.

Uitslijpen

Bij het uitslijpen van voegen wordt gebruik gemaakt van een slijptol met een speciaal voeg snijblad. Snijbladen komen in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van uw voeg. Een doorsnee voeg is gemiddeld 12mm. Daarnaast is het aan te raden een zuigslang aan de slijptol toe te voegen om het stof weg te zuigen. Ook hier is het verstandig om eerst de horizontale voegen te verwijderen en daarna de verticale. Het grote voordeel van slijpen is dat het een stuk sneller gaat als uithakken. Het nadeel van slijpen is dat u secuur moet werken. Een vaste hand is noodzakelijk, anders is de kans groot dat u de stenen raakt en onherstelbare schade aan de stenen aanricht.

Bij beide manieren van voegwerk verwijderen is het raadzaam om eerst de gevel te laten reinigen, zodoende wordt er al een deel van het voegwerk verwijderd en wordt het verdere werk een stuk makkelijker. Daarnaast is de kans op het beschadigen van stenen groot, het is dus aan te raden om dit werk uit te besteden.

Bescherming

Bij het verwijderen van voegwerk komt er veel stof vrij en dat kan overlast veroorzaken voor de buurtbewoners. Vandaar dat de voegbedrijven tegenwoordig vaak netten aan hun steigers bevestigen. Deze netten hebben zodanig dunne gaatjes dat er geen stof vrij komt. Door het stof op een plek op te vangen kan het ook gemakkelijk worden opgeruimd.

Nieuwe voegen plaatsen

Na het verwijderen van oud voegwerk is het noodzakelijk om nieuw voegwerk te plaatsen. Zonder voegwerk is de kans op schade aan uw gevel ontzettend groot. Het plaatsen van nieuw voegwerk kan vrijwel altijd door dezelfde bedrijven worden gedaan die ook voegwerk verwijderen. Voor het plaatsen van nieuw voegwerk heeft u een aantal keuzes, er zijn namelijk verschillende soorten voegen.

  • Knipvoeg
  • Snijvoeg
  • Platvolvoeg
  • Schaduwvoeg
  • Bol geklopte voeg
  • Verdiepte voeg
  • Terug gehouden voeg

Al deze voegen hebben een bepaalde uitstraling en allemaal bieden ze een beschermende werking tegen waterschade van buitenaf. Nieuw voegwerk kunt u laten zetten vanaf €10,- per m² inclusief arbeidskosten.

Gevelreiniging

Om het verwijderen van uw voegen makkelijker te maken en om daarnaast een schone, zo goed als nieuwe, gevel te krijgen kunt u ook kiezen voor het reinigen van uw gevel. Bij gevelreiniging wordt vuil en aanslag op uw gevel verwijderd. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw gevel. Gevelreiniging kan al gedaan worden vanaf €5,- per m² inclusief arbeidskosten.

Bespaar door te vergelijken

Oud voegwerk verwijderen zit vaak inbegrepen bij de prijs van het laten voegen van uw gevel. De prijs van het laten voegen kan erg verschillen tussen verschillende bedrijven en het soort voeg. Voor de exacte prijs kunt u vrijblijvend en kosteloos tot maximaal 5 offertes aanvragen. Door te vergelijken krijgt u een beter zicht op de prijs en kwaliteit die beschikbaar zijn. De kwaliteit controleert u door bijvoorbeeld te kijken naar het OSB-Keurmerk. U ontvangt binnen 2 werkdagen reacties van specialisten bij u in de regio. Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen.

voegwerk verwijderen offertes vergelijken