Zandstralen

Zandstralen is een manier van gevelreiniging waarbij hardnekkig vuil wordt verwijderd. Lees hier meer over zandstralen en de procedure en kosten daarvan.

Kosten zandstralen

De kosten van zandstralen kunnen erg oplopen. De prijs verschilt per bedrijf en hangt daarnaast af van een aantal andere factoren, zoals de oppervlakte van de gevel, het soort aanslag en de ondergrond. Zo maken sommige bedrijven onderscheid in de prijs bij rode en gele steen.

Gemiddeld kunt u uw gevel laten zandstralen voor een prijs van tussen de €10,- en €15,- per m². Wilt u bijvoorbeeld uw gevel met een oppervlakte van 50 m² laten reinigen door middel van zandstralen, dan kunt u rekenen op een prijs van €750,- inclusief arbeidskosten.

Deze prijs is een schatting, voor de exacte kosten kunt u gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Door meerdere offertes te vergelijken krijgt u meer inzicht in de prijzen en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Op een klus van €750,- kan die besparing oplopen tot wel €300,-. Wanneer u offertes aanvraagt krijgt u binnen twee werkdagen tot wel 6 reacties van ervaren specialisten bij u in de regio.

Wat is zandstralen?

Zandstralen is een manier van gevelreiniging waarbij hardnekkig vuil wordt verwijderd. Water wordt gemengd met een straalmiddel dat bestaat uit kleine korreltjes zand. Deze methode wordt veel gebruikt bij het verwijderen van graffiti of verf aanslag. Het zandstralen zorgt ervoor dat uw gevel er weer glanzend schoon uitziet en dat de aanslag wordt verwijderd.

Waarom zandstralen

Zandstralen is een agressieve methode van gevelreiniging. Dit wil zeggen dat het uitsluitend is bedoeld voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Door middel van zandstralen bestaat er namelijk kans dat de gevel enigszins wordt aangetast. Om de kans op beschadiging van uw gevel te verkleinen wordt het aangeraden om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Uw gevel straalt weer

Door het reinigen van uw gevel geeft u uw buitenmuur weer een goede uitstraling. Daarnaast heeft u het vuil verwijderd en hiermee de levensduur van uw gevel verlengd, want vuil dat langere tijd op uw gevel zit, kan uw gevel op den duur aantasten en zorgen voor schade aan zowel de buiten als binnenkant van uw woning. Door middel van gevelreiniging stijgt bovendien ook de waarde van uw woning en wordt uw woning sneller verkocht als het te koop staat. Een woning met een goed onderhouden, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Gevelreiniging wetgeving

Bij gevelreiniging moet u rekening houden met een aantal wettelijke eisen: het water dat wordt gebruikt voor het reinigen van de gevel moet worden opgevangen en mag niet, zonder dat het gereinigd is, worden geloosd. Het water is namelijk vervuild door het straalmiddel en het vuil dat van de muur is verwijderd. Het afvalwater dient eerst gereinigd te worden voor het wordt geloosd. Daarnaast mag er bij gevelreiniging geen geluidshinder optreden. In sommige gemeenten is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen voor gevelwerkzaamheden. Dit kan door het bedrijf dat de gevelreiniging uitvoert gedaan worden, maar u kunt er ook voor kiezen om deze aanvraag zelf te doen.

Gevel impregneren

Nadat uw gevel gereinigd is door middel van zandstralen, is het verstandig om uw gevel te voorzien van een beschermde laag. Door middel van impregneren wordt er een beschermende laag op de gevel aangebracht die ervoor zorgt dat de buitenmuur waterafstotend wordt. Daarnaast is het na het impregneren voor mossen en algen onmogelijk om zich aan de gevel te hechten. Impregneren van de gevel draagt ook bij aan een verhoging van de waarde van de woning en zorgt ervoor dat uw gevel minder snel weer aan reiniging toe is.

Kies verstandig, vergelijk prijzen

Zandstralen is een relatief dure manier van gevelreiniging. Om te zorgen dat u niet onnodig teveel geld kwijt bent, is het raadzaam om vooraf meerdere prijzen te vergelijken. Vraag daarom gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan om zo de beste prijs te vinden. Als u meerdere offertes aanvraagt krijgt u binnen twee werkdagen een reactie van maximaal 6 verschillende bedrijven bij u in de regio. Door te vergelijken krijgt u een beter overzicht van de prijzen en kunt u bovendien tot wel 40% besparen op het reinigen van uw gevel.

 

Zandstralen
Beoordeel dit artikel