Stoomreinigen

Stoomreinigen wordt ook wel het reinigen onder hoge druk genoemd en wordt vooral toegepast bij lichte aanslag. Dit is de meest eenvoudige en goedkoopste manier van gevelreiniging.

Prijzen stoomreinigen

Stoomreinigen is één van de goedkoopste manieren van gevelreiniging. Dit komt doordat er bij stoomreiniging geen chemische– of straalmiddelen worden gebruikt. Stoomreinigen wordt gedaan voor een tarief vanaf €5,- per m². Bij de meeste bedrijven is deze prijs inclusief arbeidskosten.

Woont u in een rijtjeswoning met een gevel van 60 m², dan kost gevelreiniging door middel van stoomreinigen ongeveer €300,- inclusief arbeidskosten. Kiest u ervoor om vervolgens uw gevel te laten impregneren om zo voor een langere tijd verlost te zijn van aanslag op uw gevel zonder de gevelreiniging? Dan kunt u in geval van 60 m² rekening houden met een meerprijs van €510,-. Voor het stoomreinigen én het impregneren komt u dan uit op een totaalbedrag van een ongeveer €810,-.

Voor de exacte prijzen kunt u geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aanvragen. Het aanvragen van offertes duurt ongeveer 2 minuten en u krijgt al binnen 2 werkdagen reacties van specialisten bij u in de regio. Door het vergelijken van offertes krijgt u beter zicht op de prijs en kwaliteit van de verschillende aanbieders. U kunt bovendien tot wel 40% besparen. Dit kan bij een klus van €810,- oplopen tot een besparing van zo’n €325,-.

Gevel stoomreinigen

Wat is stoomreinigen?

Stoomreinigen is een methode om uw gevel te laten reinigen. Bij deze methode wordt water verwarmd tot maximaal 150 graden en met hoge druk op de gevel gespoten. Door de warmte wordt het vuil zachter en begint het los te weken. De hoge druk zorgt ervoor dat het vuil van de muur af komt. Het water dat wordt gebruikt voor het reinigen moet worden opgevangen. Na het reinigen kan het water worden hergebruikt óf worden gereinigd en daarna geloosd worden. Omdat er geen chemische middelen worden gebruikt, is deze methode vooral geschikt voor lichte vormen van aanslag.

Waarom stoomreinigen?

Stoomreinigen is een methode van gevelreiniging waarbij milde vormen van aanslag van uw gevel worden verwijderd. Denk hierbij aan mossen, algen of klimop. Stoomreinigen is een effectieve en voordelige manier van gevelreiniging. Door uw gevel eens in de zoveel jaar te laten reinigen voorkomt u ernstige schade aan uw muur. Vandaar dat stoomreinigen veel wordt gebruikt bij monumenten. De methode is het minst schadelijk voor de muren en voor het milieu. Echter is het af te raden voor gebouwen met fijn bewerkte gevels. Door de warmte en de hoge druk kan het gesteente namelijk worden aangetast en beschadigen.

Zo goed als nieuw

Door het reinigen van uw gevel geeft u uw buitenmuur weer een goede uitstraling. Daarnaast heeft u het vuil verwijderd en dus de levensduur van uw gevel weer verlengd, vuil dat langere tijd op uw gevel zit kan uw gevel op den duur aantasten. Door middel van gevelreiniging stijgt bovendien ook de waarde van uw woning en wordt uw woning sneller verkocht als het te koop staat. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Gevelreiniging en de wet

Bij gevelreiniging moet u rekening houden met een aantal wettelijke eisen: het water dat gebruikt is voor het reinigen van de gevel moet worden opgevangen en mag niet, zonder dat het gereinigd is, worden geloosd. Daarnaast mag er bij gevelreiniging geen geluidshinder optreden. In sommige gemeenten is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen voor gevelwerkzaamheden. Dit kan door het bedrijf dat de gevelreiniging uitvoert gedaan worden, maar u kunt er ook voor kiezen om deze aanvraag zelf te doen.

Na gevelreiniging

Heeft u uw gevel laten reinigen door middel van stoomreiniging en wilt u ervan verzekerd zijn dat u niet snel nog eens last krijgt van aanslag? Dan kunt u ervoor kiezen om uw gevel te laten impregneren. Deze procedure zorgt ervoor dat uw buitenmuur waterafstotend wordt gemaakt en deze een stuk minder snel aangetast wordt. Impregneren verhoogt de levensduur van uw gevel en de waarde van uw woning of kantoorpand. Het impregneren zorgt er daarnaast voor dat u minder snel aan nieuwe gevelreiniging toe bent.

Prijzen vergelijken

Om een beter overzicht te krijgen van de prijzen van stoomreiniging kunt u gratis en vrijblijvend offertes vergelijken. Binnen 2 minuten wordt uw offerteaanvraag doorgestuurd naar 5 betrouwbare specialisten in uw regio en kunt u binnen 2 dagen een reactie verwachten. Door offertes te vergelijken krijgt u een goed overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u tot wel 40% besparen op uw gevelreiniging. Voor de best vakspecialist controleert u ook nog of zij in bezit zijn van een OSB-Keurmerk of wanneer ze aangesloten zijn bij Gebouwschil Nederland.

stoomreiniging