Graffiti verwijderen

U komt bij uw huis of bedrijfspand aan en ziet dat er graffiti op is gespoten, dat is natuurlijk niet de bedoeling. U onderhoudt uw pand altijd goed en het ziet er verzorgd uit, daarom wilt u de graffiti zo snel mogelijk verwijderen. Lees hie alles over de verschillende mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

Kosten graffiti verwijderen

Wanneer u graffiti wilt laten verwijderen, kijkt u naar de verschillende mogelijkheden. Voor het verwijderen van graffiti hangen de kosten af van de grootte van het schoon te maken gedeelte en het type reiniging wat vereist is. Kijk om een indruk te krijgen van de gemiddelde kosten naar de onderstaande tabel.

Methode graffiti verwijderenGemiddelde prijs per m² (incl. btw, arbeids- en materiaalkosten)
Stoomcleanen€ 5 - € 15
Reinigingsmiddel€ 5 - € 15
Stralen€ 10 - € 20

Er zijn verschillende mogelijkheden om graffiti te verwijderen, welke manier het beste is hangt af van het type ondergrond en hoe hardnekkig de graffiti is. Is 8 m² van uw gevel ondergespoten met graffiti en is het redelijk makkelijk te verwijderen? Ga dan uit van ongeveer € 120. De prijs hangt niet alleen af van het type ondergrond en de verf die is gebruikt, maar ook van de specialist waardoor u de graffiti laat verwijderen. Specialisten hanteren verschillende prijzen voor dezelfde werkzaamheden, dit verschil loopt op tot wel 40%. Zo vraagt de specialist bij u in het dorp € 20 per m² voor het stralen van uw gevel, terwijl een specialist van 5 kilometer verderop dat doet voor € 14 per m². Vindt u het aanvragen bij meerdere specialisten veel werk? Bij ons doet u dat binnen 2 minuten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Deze offertes ontvangt u al binnen 2 werkdagen. Na het ontvangen vergelijkt u de offertes en ziet u in één oogopslag welke specialist uw klus tegen de beste prijs uitvoert.

Graffiti verwijderen

Methodes graffiti verwijderen

Om graffiti te verwijderen zijn er verschillende methodes ontwikkeld. Het hangt namelijk af van welk soort graffiti er is gebruikt en de ondergrond waarop gespoten is. We maken onderscheid tussen:

  • stoomcleanen
  • reinigingsmiddel
  • stralen

De specialist kan per situatie bepalen welke methode het beste is.

Stoomcleanen

Bij graffiti verwijderen door middel van stoomcleanen wordt water verhit tot wel 150 graden. Vervolgens wordt er met een hoge druk de stoom tegen de gevel gespoten, waardoor de verf oplost. Dit is de meest gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen. Omdat sommige graffiti te sterk is voor deze methode kan het niet in elke situatie worden toegepast.

Gebruik van reinigingsmiddel

Als graffiti verwijderen niet mogelijk is door middel van stoomcleanen, is het noodzaak dat er reinigingsmiddel aan te pas komt. Dit is van toepassing wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten of als de verf hardnekkig is. Bij het reinigen met reinigingsmiddel is het belangrijk dat er rekening met de ondergrond wordt gehouden, deze wordt namelijk aangetast als er verkeerde reinigingsmiddelen op worden gebruikt.

Stralen

De meest hardnekkig vorm van graffiti verwijderen is stralen, hierbij wordt een straalmiddel zoals zand of fijne steentjes aan het water toegevoegd. Dit wordt in een spuit gedaan en hiermee wordt de graffiti van de muur gespoten. Door dit door een specialist te laten doen, weet u zeker dat er geen schade aan uw gevel ontstaat.

Graffiti verwijderen

Anti-graffiti coating

Natuurlijk hoopt u dat het graffiti spuiten bij deze ene keer blijft, maar dat is natuurlijk geen garantie. Laat daarom na het verwijderen van de graffiti, een anti-graffiti coating op uw gevel spuiten. Als er graffiti op deze coating wordt gespoten is dit makkelijker te verwijderen en wordt uw gevel beschermd tegen het indringen van verf. Daarnaast is het verstandig om de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Er wordt meestal heel wat tijd gestoken in het maken van de tekening, hoe eerder deze weg is, hoe kleiner de kans dat ze het weer op uw gevel gaan proberen.

Bespaar op het verwijderen van graffiti

Wilt u de graffiti zo snel mogelijk verwijderen, zonder uw gevel te beschadigen? Schakel dan een specialist in. Deze kijkt welke methode van verwijderen het meest past bij uw persoonlijke situatie. Er zijn genoeg gevelreinigers bij u in de buurt, maar u wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig voor het verwijderen van graffiti. Specialisten vragen verschillende prijzen voor dezelfde werkzaamheden. Daarom is het slim om eerst meerdere offertes te vergelijken voordat u met een specialist in zee gaat. Betekent dat dat u bij elke specialist in de buurt een aanvraagformulier moet invullen? Nee, dat is niet nodig. Vul binnen 2 minuten ons offerteformulier in en ontvang tot wel 5 offertes van specialisten bij u in de buurt. Hiermee bespaart u tot wel 40%.

Offertes graffiti verwijderen vergelijken