Gevelreiniging chemisch

Met gevelreiniging chemisch wordt aanslag van uw gevel verwijderd en wordt uw gevel weer schoon. Deze methode is een goed alternatief voor stralen en stoomreinigen.

Kosten Gevelreiniging chemisch

Gevelreiniging chemisch gebeurt met chemische middelen die wat duurder kunnen uitvallen. Gemiddeld betaalt u voor gevelreiniging chemisch rond de €15,- per m² inclusief arbeidskosten. Stel dat u in een rijtjeswoning woont met een geveloppervlakte van 60 m², dan kunt u voor het chemisch reinigen van uw gehele gevel rekenen op een prijs van ongeveer €900,-. Deze prijs is een schatting, voor de exacte prijs kunt u gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen krijgt u een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding bij de verschillende bedrijven en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Op een klus van €900,- kan dat oplopen tot een besparing van €360,-. Na het aanvragen van meerdere offertes krijgt u binnen twee werkdagen tot maximaal 5 reacties van specialisten bij u in de regio.

Wat is chemische gevelreiniging?

Het chemisch reinigen is een gevelreiniging methode waarbij er gebruik wordt gemaakt van een chemisch middel waarmee vuil en aanslag wordt verwijderd van uw gevel. Deze effectieve en hardnekkige methode wordt vaak gebruikt bij verfresten of bij aanslag door uitlaatgassen. Het chemische middel zorgt ervoor dat ook het meer hardnekkige vuil kan worden gereinigd.

Reinigingsprocedure

Bij gevelreiniging chemisch wordt in eerste instantie een chemisch middel op de gevel aangebracht. Dit middel moet vervolgens een aantal minuten intrekken, gemiddeld zo’n 20 tot 30 minuten. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit wat langer duren. Door het intrekken lost het vuil op in het middel en kan dit er vervolgens worden afgespoeld. Het vervuilde water wordt vervolgens opgevangen en gerecycled. Hoewel de klus binnen een dag afgerond kan zijn, is het uiteindelijke resultaat pas na een week zichtbaar. Dit is vanwege het drogen van de gevel.

Chemische varianten

Gevelreiniging chemisch kan worden uitgevoerd met zure of basische middelen. Deze hebben beide andere eigenschappen en worden bij andere soorten steen gebruikt. Het is bij gevelreiniging chemisch van groot belang dat er beschermende kleding wordt gedragen. Zure en basische middelen kunnen schadelijk zijn.

Zure varianten

Een zuur middel tast snel andere materialen aan. Het tast als het ware de ondergrond aan, de stenen van de gevel. Dit kan resulteren in beschadiging aan de gevel, zorg dus dat u van te voren nagaat wat voor soort ondergrond uw gevel heeft, bijvoorbeeld gele of rode stenen. Voor verschillende ondergronden zijn er verschillende chemische middelen. Zure middelen kunnen er ook voor zorgen dat bepaalde stoffen, zoals zandsteen of baksteen, worden opgelost.

Basische varianten

Basische varianten zijn het tegenovergestelde van zure materialen. Deze middelen zijn niet geschikt voor poreuze ondergronden, dus ondergronden die niet waterafstotend zijn. Bashische middelen worden veel gebruikt bij geglazuurde stenen.

Andere vormen van gevelreiniging

Naast gevelreiniging chemisch kunt u ook kiezen voor het laten stralen van uw gevel of stoomreinigen. Het stralen van de gevel is een agressieve methode waarbij hardnekkig vuil wordt verwijderd. Bij stoomreinigen wordt water verwarmd tot over de 100 graden Celsius en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Dit is een basisreinigingsmethode en verwijdert alleen milde aanslag. Het chemisch reinigen zit tussen deze twee methodes in.

Gevel impregneren

Na het reinigen van uw gevel is het verstandig om de gevel te laten impregneren. Bij impregneren wordt de gevel waterafstotend gemaakt door een waterafstotend middel op de muur aan te brengen. Door impregneren is uw gevel beter beschermd tegen aanslag en stijgt de waarde van uw woning.

Ga voor de beste prijs!

Chemisch reinigen van uw gevel kan een duur proces zijn, het is daarom raadzaam om van tevoren bij een aantal bedrijven de prijzen te vergelijken. U kunt gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. U krijgt dan binnen twee werkdagen reacties van maximaal 5 verschillende bedrijven bij u in de regio. Door het vergelijken van offertes komt u eenvoudig in contact met ervaren specialisten en kunt u ook nog eens veel geld besparen op het reinigen van uw gevel.