Gevelonderhoud

Vindt u de gevels van nieuwbouwhuizen altijd zo mooi? Laat u gevel reinigen en dan ziet deze er ook weer als nieuw uit. Dit is niet het enige wat aan een gevel gedaan wordt. Denk eens aan het voegen of impregneren van uw gevel. Lees snel verder om te ontdekken wat alle mogelijkheden zijn en ontdek de gemiddelde kosten van gevelonderhoud.

Kosten gevelonderhoud

Uw tuin onderhoudt u regelmatig en is altijd tot in de puntjes verzorgd, maar dan kijkt u naar uw gevel en die ziet er wat minder fris uit. Het mos groeit er tegenop. Dit is niet alleen geen fijn aanzicht, maar het kan ook schade aan uw gevel aanbrengen. Om ervoor te zorgen dat uw gevel weer straalt en beschermt wordt, is gevelonderhoud geen overbodige luxe. Bent u benieuwd wat gevelonderhoud gaat kosten? Dit hangt af van uw persoonlijke wensen en de grootte van uw gevel. De kosten verschillen per soort onderhoud. Om u een indicatie te geven hebben wij de volgende prijstabel voor u opgesteld.

Soort gevelonderhoudGemiddelde prijs per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
Gevel reinigen€ 5 - € 15
Gevel impregneren€ 6,50 - € 15
Gevel voegenVanaf € 10
Dak reinigen€ 5 - € 15
Dak coaten of impregneren€ 5 - € 20

Zoals u in de tabel ziet zijn er veel dingen die een voegbedrijf voor u kan uitvoeren. Laat u bijvoorbeeld uw gevel reinigen en woont u in een rijtjeshuis met een gevel van 60 m², ga dan uit van ongeveer € 600 inclusief materiaal en arbeidskosten. De prijzen verschillen niet alleen per soort onderhoud, maar ook per specialist. Dit verschil loopt op tot wel 40%. De ene specialist vraagt € 15 per m² voor het impregneren van uw gevel terwijl de andere specialist deze klus uitvoert voor € 10 per m². Op een gevel van 60 m² scheelt dit u al gauw € 300. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes voordat u een specialist in de arm neemt. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Het invullen van dit offerteformulier kost u slechts 2 minuten. Op de offertes hoeft u niet lang te wachten, deze ontvangt u namelijk al binnen 2 werkdagen. Vervolgens vergelijkt u de offertes en kiest de specialist die uw klus tegen de beste prijs uitvoert.

Gevelonderhoud

Soorten gevelonderhoud

Het onderhoud wat uw gevel nodig heeft hangt af van de staat van uw gevel en hoe goed deze is onderhouden. We maken onderscheid tussen verschillende soorten gevelonderhoud:

  • gevel reinigen
  • gevel impregneren
  • gevel voegen
  • dak reinigen
  • dak coaten

Gevel reinigen

Is uw gevel vies en wilt u deze laten reinigen zodat hij er weer als nieuw uitziet? Laat dan uw buitenmuur reinigen. Bij het reinigen van uw gevel maken we onderscheid tussen 3 soorten reiniging:

  • Stoomreiniging: voor milde aanslag zoals mos of een klimop
  • Chemische reiniging: voor verfresten of roet
  • Zandstralen: voor graffiti en hardnekkig vuil

Niet alleen ziet uw gevel na reiniging er weer als nieuw uit, maar het voorkomt ook beschadigingen aan uw muur. Die ontstaan door waterschade, witte aanslag op uw muur en het gebruik van zuren om aanslag te verwijderen.

Gevel reinigen

Gevel impregneren

Na het reinigen van uw gevel is het belangrijk dat uw gevel wordt geïmpregneerd. Met impregneren wordt er een laag op uw gevel gespoten waardoor uw gevel waterafstotend wordt, hierdoor voorkomt u vochtschade. Daarnaast zorgt deze vorm van gevelonderhoud er ook voor dat uw huis is beschermd tegen vorstschade, schimmelvorming en is uw gevel brandwerend. Daarnaast zorgt de beschermlaag er ook voor dat gevelonderhoud in de toekomst makkelijker is, omdat het makkelijker schoon te houden is en het vuil niet in de gevel trekt.

Gevel voegen

Uw gevel voegen is een belangrijk onderdeel van gevelonderhoud. Als uw voegwerk aan het slijten is, kan er koude lucht naar binnen komen of ontstaan er vochtproblemen in huis. U stookt dan dus grotendeels voor de musjes buiten. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom op tijd uw voegwerk vervangen.

Dak reinigen

Een voegbedrijf neemt niet alleen de zorg voor uw gevel over, maar ook voor uw dak. Ook op uw dak kunnen mossen, algen en andere aanslag groeien. Door niet alleen te kiezen voor gevelonderhoud, maar ook uw dak te laten reinigen, gaat uw hele huis langer mee en voorkomt uw schade binnen en buiten.

Dak reinigen

Dak coaten of impregneren

Het beschermen van uw dak is noodzaak omdat uw dak u beschermt tegen alle winterse buien. Bij het impregneren of coaten van uw dak wordt er een beschermlaag aangebracht wat uw dak water- en vuilafstotend maakt, waardoor u lekkage voorkomt. Het verschil tussen coaten en impregneren is dat u bij coaten een kleur kunt kiezen, waardoor uw dak een hele andere uitstraling krijgt. Bij impregneren wordt er geen kleur toegevoegd en houdt uw dak dezelfde uitstraling. Coaten is hierdoor zo’n € 10 per m² duurder.

Bespaar op uw gevelonderhoud

Wilt u weer in een huis wonen waarvan het aan de buitenkant lijkt alsof het net gebouwd is? Denk dan eens aan gevelonderhoud. Uw huis ziet er niet alleen weer uit als nieuw, maar het wordt ook veiliger en de kans op schade vermindert. De prijs van gevelonderhoud hangt niet alleen af van hoe groot uw gevel is en wat uw laat doen, maar ook van de specialist waarmee u in zee gaat. Het verschil qua prijs tussen de specialisten loopt op tot wel 40%. Zorg er dus voor dat u niet te veel betaalt. Vraag daarom hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Het aanvragen van offertes neemt slechts 2 minuten van uw tijd in beslag. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis, waarna u begint met vergelijken en de beste specialist uitzoekt.

Gevelonderhoud offertes vergelijken