Gevel stralen

Gevel stralen wordt voornamelijk gebruikt voor het gevelreinigen bij hardnekkig vuil. Het straalmiddel zorgt voor een agressieve aanpak.

Gevel stralen prijzen

Gevel stralen is een agressieve methode van gevelreiniging. Het wordt gebruikt om het wat hardnekkigere vuil, zoals graffiti of verfresten te verwijderen. Deze methode heeft ook een iets hoger prijskaartje dan bijvoorbeeld stoomreinigen. De prijs van gevel stralen hangt af van verschillende factoren:

  • Geveloppervlakte in vierkante meters
  • Soort straalmiddel
  • Eventuele extra werkzaamheden

Het oppervlak is natuurlijk logisch, per vierkante meter wordt er een prijs bepaald. Het soort straalmiddel zal deze prijs beïnvloeden en tot slot kunt u ervoor kiezen om na de gevelreiniging uw gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel in de toekomst waterafstotend wordt. Het laten stralen van uw gevel kan gedaan worden voor een gemiddeld bedrag tussen de €10,- en €15,- per m². Stel, u woont in een gemiddeld rijtjeshuis met een gevel van 60m², dan kunt u uitgaan van een totaalbedrag van €90,- voor het laten stralen van uw gevel. Voor de exacte kosten kunt u vrijblijvend meerdere offertes aan vragen. Door verschillende offertes te vergelijken krijgt u een goed overzicht van de verschillende bedrijven bij u in de regio en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Dat is bij een klus van €90,- een besparing die kan oplopen tot €36,-.

Wat is gevel stralen?

Gevel stralen is een manier van gevelreiniging. Gevel stralen kan door middel van het gebruik van perslucht, water of een combinatie van beide. De basis van gevel stralen is dat een straalmiddel door middel van een spuit tegen de gevel wordt aangeblazen en zodoende wordt het vuil verwijderd. Indien u gebruik maakt van perslucht wordt het straalmiddel met hoge druk tegen de gevel gespoten. Bij gebruik van water is dit onder lagere druk, de gevel wordt echter wel beter gereinigd. Het water zorgt voor een diepere reiniging. Een combinatie van beide methoden komt ook veelvuldig voor. Door de hoge druk en het gebruik van water wordt de gevel goed gereinigd. Er bestaat echter wel een kans op schade aan de gevel. Het straalmiddel verwijdert soms iets meer dan alleen aanslag of verf. Door het gebruik van straalmiddelen ontstaat er veel stof tijdens de procedure van gevelreiniging. Om de overlast hiervan zo minimaal mogelijk te houden worden er netten aan de steigers verbonden die het stof opvangen. Op deze manier is het ook gemakkelijker schoon te houden.

Waarom uw gevel laten stralen?

Gevel stralen wordt voornamelijk toegepast bij het reinigen van zwaar vervuilde gevels. Deze manier van reinigen is iets agressiever en brengt zodoende ook enige risico’s met zich mee. Zo kan het stralen uw gevel aantasten en de buitenste laag beschadigen. Dit is ook de reden dat het wordt afgeraden om deze klus zelf te doen. Het verstandigste is om het uit te besteden.

Straalmiddelen

Het straalmiddel dat wordt gebruikt voor het stralen van de gevel kan verschillen. Gevel stralen wordt ook vaak zandstralen genoemd, dat geeft al aan dat er vaak zand wordt gebruikt als straalmiddel. Naast zandkorrels zijn er ook andere soorten straalmiddelen, vaak zijn dit fijne steentjes. Er zijn een aantal eigenschappen waar u op kunt letten bij het kiezen van een straalmiddel. Denk hierbij aan de vorm die scherp of rond kan zijn, de hardheid van het middel en de korrelgrootte. De wet heeft bepaald dat er bepaalde grenzen zitten aan bijvoorbeeld de korrelgrootte. Indien u een bedrijf inschakelt om deze klus te doen dan kunt u er van uitgaan dat dit bedrijf op de hoogte is van de wet die betrekking heeft op het straalmiddel.

Uw gevel straalt weer

Door het reinigen van uw gevel geeft u uw buitenmuur weer een goede uitstraling. Daarnaast heeft u het vuil verwijderd en dus de levensduur van uw gevel weer verlengd, want vuil dat langere tijd op uw gevel zit kan uw gevel op den duur aantasten. Door middel van gevelreiniging stijgt bovendien ook de waarde van uw woning en wordt uw woning sneller verkocht als het te koop staat. Een woning met een mooie, schone gevel is namelijk een stuk aantrekkelijker voor eventuele kopers.

Gevelreiniging en de wet

Bij gevelreiniging moet u rekening houden met een aantal wettelijke eisen: het water dat gebruikt is voor het reinigen van de gevel moet worden opgevangen en mag niet, zonder dat het gereinigd is, worden geloosd. Het water is namelijk vervuild door het straalmiddel en het vuil dat van de muur is verwijderd. Het dient dus eerst gereinigd te worden voor het geloosd wordt. Daarnaast mag er bij gevelreiniging geen geluidshinder optreden. In sommige gemeenten is het noodzakelijk om een ontheffing aan te vragen voor gevelwerkzaamheden. Dit kan door het bedrijf dat de gevelreiniging uitvoert gedaan worden, maar u kunt er ook voor kiezen om deze aanvraag zelf te doen.

Bespaar door te vergelijken

Gevel stralen kan uitdraaien op een dure klus, het is daarom verstandig om van te voren de verschillende prijzen te vergelijken. Vraag binnen 2 minuten gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Binnen enkele dagen ontvangt u reacties van tot wel 5 verschillende specialisten bij u in de regio. Door offertes te vergelijken krijgt u een beter inzicht in de prijs- kwaliteit verhouding en kunt u bovendien tot wel 40% besparen op het stralen van uw gevel.