Dak reinigen

Het reinigen van uw dak zorgt ervoor dat het weer in de oude staat terugkeert en dat het vrij wordt van mossen, algen en andere aanslag. Lees hier alles over dakreiniging.

Prijzen dak reinigen

De prijs van het reinigen van uw dak verschilt per bedrijf. Gemiddeld bent u tussen de €5,- en €15,- kwijt per m². Vervolgens heeft u de keuze of u nog extra werkzaamheden aan uw dak wilt laten doen. U kunt hierbij denken aan impregneren of coaten om uw dak beter te beschermen en de levensduur te verlengen.

WerkzaamheidPrijs
Dak reinigenTussen de €5,- en €15,- per m²
Dak coatenTussen de €10,- en €20,- per m²
Dak impregnerenOngeveer €5,- per m²

Woont u in een rijtjeshuis met een dakoppervlak van 40 m² en wilt u uw dakpannen laten reinigen? Dan betaalt u dus ongeveer €300 inclusief arbeidskosten. Wilt u na het reinigen ook uw dak nog laten coaten? Reken dan in dezelfde situatie op een meerprijs van €600,- bovenop de reinigingskosten. In totaal zou u dus uitkomen op een bedrag van €900,- voor het reinigen én coaten van uw dak. Voor de exacte kosten kunt u vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen persoonlijke offertes van bedrijven in uw regio. Door offertes te vergelijken kunt u bovendien tot 40% besparen. Op een bedrag van €900,- komt dat neer op een besparing van €360,-.

Wat is dak reiniging?

Het reinigen van uw dak is een proces waarin uw dak wordt schoongespoten door middel van een hogedrukspuit. Het reinigen zorgt ervoor dat uw dak weer wordt teruggebracht in de originele staat. Het reinigen geeft uw dak weer een goede uitstraling en verwijdert het vuil op uw dak. Hierdoor kan het vuil uw dak niet aantasten en heeft uw dak een langere levensduur.

Waarom uw dak reinigen?

Het reinigen van uw dak heeft meerdere functies. Naast dat het dak vrij wordt gemaakt van vuil en aanslag, voorkomt het ook schade in de toekomst. Dakpannen gaan gemiddeld zo’n 50 jaar mee en ze dienen van tijd tot tijd gereinigd te worden. Het reinigen is een stuk voordeliger dan vervangen, het is dus verstandig om dit goed bij te houden.

Dak reinigen proces

Het reinigen van uw dak doet men door middel van reiniging onder hoge druk. Het water wordt vaak verwarmd tot boven de 100 graden celsius en wordt vervolgens met hoge druk tegen het dak gespoten. Het warme water zorgt ervoor dat het vuil oplost en vervolgens wordt weggespoeld. Sommige bedrijven maken gebruik van koud water onder hoge druk en maken het vervolgens af met warm water onder lagere druk. Het reinigen van uw dak is een milieuvriendelijk proces. Het warme water bevat geen schadelijke chemische middelen en kan gewoon weg worden gespoeld.

Verschillende soorten daken

Als u uw dak laat reinigen is het verstandig om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken.

  • Dakpannen
  • Leipannen
  • Shingles
  • Golfplaten

De meest voorkomende daksoort is een dakpannen dak. Elk type dak vereist een andere werkwijze voor reiniging. Leien en shingles zijn vaak kwetsbaarder dan pannen en daarom wordt er met een lagere druk gereinigd. Golfplaten daarentegen zijn wel weer goed te reinigen onder hogere druk vanwege hun sterkte en stabiliteit.

Dak coaten

Bij het coaten van uw dak wordt er een beschermend middeltje over uw dak heen gespoten. Uw dak laten coaten zorgt ervoor dat het dak minder lucht en vocht door laat. Ook wordt het lastiger voor mossen en algen om zich te nestelen. Daarnaast is uw dak na het coaten minder vatbaar voor de verschillende weersomstandigheden, zoals sneeuw of regen. Het coaten is een alternatief voor het vervangen van uw dakpannen. Naast de bescherming die coating biedt, is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kleur. Door een kleur te geven aan het dak van uw woning of bedrijfspand, kunt u een hele nieuwe uitstraling creëren. De coating blijft gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar zitten. Laat altijd, voordat u uw dak laat coaten, eerst uw dak reinigen.

Dak isoleren

Uw dak laten isoleren is ook een goede investering. Door het isoleren van uw dak zorgt u ervoor dat er minder warmte verloren gaat in uw huis of bedrijfspand. Dit heeft als gevolg dat u minder hoeft te stoken en veel geld kunt besparen. Via een ongeïsoleerd dak verliest u tot wel 30% van de warmte in uw woning of kantoorpand.

Prijzen vergelijken

Wilt u graag uw dak laten reinigen? In dat geval is het altijd handig om eerst even de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Vraag nu kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes aan en ontvang binnen 2 dagen tot maximaal 5 offertes van ervaren en betrouwbare specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u de prijs en kwaliteit vinden die het beste bij u past.

dakpannen