Buitenmuur reinigen

Het reinigen van uw buitenmuur kan ervoor zorgen dat uw gevel weer straalt en daarnaast zorgt het voor een betere bescherming van uw woning of bedrijfspand.

Prijs voor het reinigen van uw buitenmuur

Het reinigen van buitenmuren wordt in verschillende vormen uitgevoerd. De prijzen voor het laten reinigen van uw buitenmuur beginnen bij gemiddeld €5,- per m² bij gevels met lichte aanslag als mos of klimop. Voor het laten verwijderen van ernstigere aanslag als graffiti betaalt u gemiddeld tot €15,- per m².

Soort reinigingSoort aanslagPrijs
StoomreinigingMilde aanslag als mos of klimopGemiddeld €5,- per m²
Chemische reinigingVerfresten of roetGemiddeld €15,- per m²
ZandstralenHardnekkig vuil zoals graffitiGemiddeld €15,- per m²

Stel u woont in een appartement met een buitenmuur van 25m² en u wilt deze gevel laten reinigen door middel van hoge druk om van het mos af te komen betaald u €125,-. Voor de exacte kosten voor het reinigen van uw buitenmuur kunt u vrijblijvend meerdere offertes aanvragen en kunt u zo gemakkelijk geld besparen. U krijgt dan binnen 2 werkdagen meerdere offertes toegestuurd.

Waarom uw buitenmuur laten reinigen?

Door uw buitenmuur te laten reinigen brengt u uw gevel weer terug in originele staat. Het gebouw ziet er weer als nieuw uit. Daarnaast voorkomt reiniging van uw gevel schade aan uw binnen- en buitenmuur. Het vervolgens impregneren van de buitenmuur maakt de wand waterafstotend en zorgt ervoor dat de muur later makkelijker te reinigen is.

Reinigen door middel van hoge druk

Eén van de manieren waarmee men de buitenmuur reinigt is door middel van hoge druk. Water met een temperatuur die kan oplopen tot meer dan 100 graden celsius wordt tegen de muur gespoten. Op deze manier wordt milde aanslag verwijderd. U kunt hierbij denken aan mos of klimop dat zich op de wand bevindt. Deze methode is niet slecht voor het milieu en er blijven geen chemische resten in of rond de buitenmuur achter. Dit verkleint de kans op schade aan de muur.

Chemische reiniging

Door water te mengen met een of meerdere chemische stoffen en deze vervolgens tegen de buitenmuur te spuiten wordt hardnekkig vuil verwijderd. Deze vorm van reinigen wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het verwijderen van verfresten. Chemisch reinigen maakt het mogelijk om een groter oppervlak in korte tijd te reinigen. Dit kan bij bepaalde bedrijven, die een prijs per uur rekenen, de kosten drukken.

Reinigen door middel van zandstralen

Een buitenmuur reinigen door middel zandstralen is een methode om het meest hardnekkige vuil te verwijderen. Denk hierbij aan graffiti of roet. Bij zandstralen word water gemengd met zand en vervolgens op de muur gespoten. Het mengen van het zand met water zorgt ervoor dat het zand minder stof oplevert en makkelijk op te ruimen is na het reinigen.

Buitenmuur impregneren

Een logische volgende stap na het reinigen van uw buitenmuur is om deze te laten impregneren. Het impregneren zorgt er voor dat de muur van uw woning of kantoorpand waterafstotend wordt gemaakt. Dit voorkomt schimmelvorming en vochtplekken en zorgt voor een langere levensduur van de buitenmuur en daarnaast maakt het de reiniging in de toekomst ook makkelijker.

Graffiti verwijderen

Een groot probleem voor buitenmuren is graffiti. In de jaren 60 van de vorige eeuw is graffiti ontstaan en nog steeds wordt dit veel gebruikt. Het vervelende is dat u er last van heeft als men met deze vorm van verf uw buitenmuur beklad. Gelukkig kan graffiti verwijderd worden door middel van zandstralen.

Dak reinigen

Naast het reinigen van uw buitenmuur is het misschien ook verstandig om uw dak eens onder handen te laten nemen. Een dak heeft net als een buitenmuur een uitstraling. Daarnaast kan vervuiling ook uw dak aantasten en de levensduur van uw dakpannen in gevaar brengen. Het laten reinigen van uw dak onder hoge druk kost gemiddeld €10,- per m² en is een goede aanvulling op het reinigen van uw buitenmuur.

Prijzen voor buitenmuur reinigen vergelijken

Wilt u graag uw buitenmuur laten reinigen? Dan is het verstandig om eerst bedrijven te vergelijken en de meest betrouwbare specialist uit te kiezen. Door het vergelijken van offertes kunt u de juiste prijs-kwaliteitverhoudingen zien. Het prijsverschil kan erg oplopen en u kunt dus veel geld besparen door te vergelijken. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan om zo altijd de beste prijs te vinden en een betrouwbaar bedrijf in te schakelen waarbij u bent verzekerd van kwaliteit.