Kosten voegwerk

De voegwerk kosten voor uw klus zijn afhankelijk van een aantal zaken. In dit artikel leest u alles over de kosten voor het vervangen van uw voegen en andere handige tips.

Kosten voegwerk

De kosten voor het vervangen van uw voegwerk hangen af van het soort voeg dat u kiest. De vele verschillende voegen hebben allemaal een andere uitstraling en sommige hebben ook nog een functionele werking. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten voor het vervangen van uw voegen.

Soort voegPrijs per m² incl. arbeidskosten
KnipvoegTussen de €55,- en €98,-
SnijvoegTussen de €55,- en €85,-
PlatvolvoegOngeveer €10,-
SchaduwvoegOngeveer €11,-
Bol geklopte voegOngeveer €10,-
Verdiepte voegOngeveer €10,-
Terug gehouden voegOngeveer €10,-

Deze voegwerk prijzen zijn een schatting en kunnen per bedrijf variëren. Bij het vervangen van uw voegen is het in sommige gevallen ook nodig om uw oude voegwerk uit te laten hakken.

Voegen vervangen

Wilt u bij een gemiddeld rijtjeshuis van 60 m² aan geveloppervlakte uw voegwerk laten vervangen, inclusief knipvoeg, dan kunt u rekenen op een voegwerk prijs van ongeveer €4.200- inclusief materiaal- en arbeidskosten. Voor de exacte voegwerk kosten kunt u gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aanvragen. Binnen 2 dagen krijgt u reacties van specialisten bij u in de regio. Door offertes te vergelijken krijgt u een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Bij een klus van €4.200- kan de besparing oplopen tot wel €1.680-.

Verschillend voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegen die u kunt laten zetten. Elke voeg heeft andere eigenschappen en daarmee ook een andere voegwerk prijs. Voegen stralen een bepaald beeld uit en bepalen dus voor een gedeelte het uiterlijk van de gevel.

Voegwerk kosten: Verwijderen

Om het nieuwe voegwerk goed te kunnen plaatsen en te zorgen dat het specie goed hecht aan de gevel dient het oude voegwerk te zijn verwijderd. Dit gebeurt door middel van uithakken of uitslijpen.

Combineer werkzaamheden

Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om bepaalde werkzaamheden te combineren. Zo kunt u denken aan het gezamenlijk laten voegen met uw buren, in dat geval kunt u besparen op bijvoorbeeld voorrijkosten. Daarnaast kunt u, indien u extra werkzaamheden wilt laten verrichten, hetzelfde bedrijf inschakelen voor meerdere werkzaamheden. In dat geval kunt u wellicht een deal sluiten en een korting ontvangen.

Voegwerk kosten

Gevelreiniging

Eén van de aanvullende werkzaamheden die u kunt doen bij het vervangen van uw voegwerk, is het reinigen van uw gevel.  Het reinigen van uw buitenmuur maakt uw gevel weer schoon en verwijdert aanslag van bijvoorbeeld mossen en algen. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw woning en zorgt het voor een mooie uitstraling. Nieuw voegwerk staat uiteraard het mooiste bij een schone gevel.

Voegwerk prijzen vergelijken

De kosten van voegwerk kunnen nogal verschillen per bedrijf of per soort voeg. Het is daarom verstandig om van te voren prijzen te vergelijken. Vraag hier eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. U ontvangt dan binnen 2 dagen verschillende reacties van specialisten bij u in de regio. Door daarnaast te kijken naar keurmerken weet u zeker dat u goed zit. Denk bijvoorbeeld aan het het VNV-Voeg keurmerk of het OSB keurmerk.