Kosten Gevelrenovatie

De kosten van gevelrenovatie hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de oppervlakte van de gevel, het aantal stenen en het voegwerk.

Kosten gevelrenovatie

Het is verstandig uw gevel zo snel mogelijk te renoveren indien er schade aan uw gevel is opgetreden. Lang wachten kan namelijk zorgen voor ergere schade en dat kan resulteren in, onder andere, hogere gevelrenovatie kosten. Zichtbare schade aan uw gevel kunnen scheuren in de muren zijn of kapotte stenen die vervangen moeten worden. Bij het vervangen van stenen of renoveren van scheuren in de muur moet u ook rekening houden met het vervangen van het voegwerk. Het oude voegwerk moet eerst uitgehakt of geslepen worden en vervolgens opnieuw worden gevoegd. Hieronder ziet u een overzicht van alle werkzaamheden die bij gevelrenovatie kunnen komen kijken en een indicatie van de bijbehorende kosten.

SoortPrijs
Stenen vervangen€10,- per m²
Dorpel/Latei vervangen€35,- per uur
Voegwerkvanaf €10,- per m²
Impregnerenvanaf €6,50- per m²
Metselmortelongeveer €0,60- per liter

Een gemiddelde tussenwoning heeft een gevel van ongeveer 60 m². Is een gedeelte van uw gevel beschadigd? Voor het renoveren van 10 m² heeft u gemiddeld 800 stenen nodig en ongeveer 125 liter mortel. De prijs kunt u dan schatten op €8150,-. Deze prijzen zijn een schatting, voor de exacte gevelrenovatie kosten kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. U krijgt dan binnen 2 werkdagen reacties van maximaal 5 verschillende specialisten bij u in de buurt. Door meerdere offertes te vergelijken krijgt u een beter overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Op een klus van €8150,- kan de besparing oplopen tot wel €3200,-

Waarom uw gevel renoveren?

Het renoveren van een pand betekent het vernieuwen van een pand. Gevelrenovatie wordt uitgevoerd indien er schade op de gevel aanwezig is. Deze schade kan zich in verschillende vormen uiten, zoals scheuren in de muur of kapotte stenen. Het is verstandig om de oorzaak van de schade te achterhalen en te verhelpen zodat er in de toekomst minder snel weer schade optreedt. Een voorbeeld van een oorzaak van gevelschade is een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten uw woning. Hier kunt u in het vervolg rekening mee houden door de temperatuur wat meer gelijk te houden. Vaak ontstaat schade ook doordat de gevel oud en slecht onderhouden is, probeer de gevel daarom goed te onderhouden door deze regelmatig te reinigen. De kosten voor gevelrenovatie kunnen flink oplopen indien de gevel niet goed wordt onderhouden.

Kosten gevel reinigen

Voorafgaand aan het renoveren van de gevel is het verstandig om deze eerst te laten reinigen. Het reinigen van uw gevel zorgt ervoor dat de gevel weer straalt en dat het vuil wordt verwijderd. Indien u uw gevel laat renoveren zonder eerst te reinigen kan er kleurverschil te zien zijn in uw gevel. Het nieuwe, gerenoveerde, gedeelte heeft waarschijnlijk een fellere kleur dan het oudere gedeelte van de gevel. Door uitlaatgassen, mossen en algen verkleurt de gevel. De kosten van gevelreiniging beginnen al bij een prijs vanaf €5,- per m² inclusief arbeidskosten. Door uw gevel regelmatig te reinigen bespaart u kosten, omdat gevelrenovatie dan minder snel noodzakelijk is.
gevelrenovatie

Kosten gevel impregneren

Om uw gevel tegen schade te beschermen kunt u kiezen voor het impregneren van uw gevel. Bij impregneren wordt uw gevel waterafstotend gemaakt door middel van een laagje impregneermiddel dat op de gevel wordt aangebracht. Ook wordt het voor mossen en algen onmogelijk gemaakt om zich te hechten aan de gevel. Het impregneren van uw gevel is een slimme aanvullende stap na het renoveren en/of reinigen van uw gevel. Door te impregneren bespaart u in de toekomst ook op de kosten voor gevelrenovatie, aangezien de gevel minder snel zal beschadigen. De kosten voor het impregneren van uw gevel liggen tussen de €6,50 en €15,- per m² inclusief arbeidskosten.

Bespaar op de kosten van gevelrenovatie

De kosten van gevelrenovatie kunnen hoog oplopen, daarom is het verstandig eerst goed prijzen te vergelijken. U kunt gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aanvragen. U krijgt dan binnen twee werkdagen reacties van verschillende betrouwbare specialisten bij u in de regio. Door prijzen te vergelijken krijgt u een beter beeld van de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u bovendien tot wel 40% besparen op de kosten van het renoveren van uw gevel.