Kosten gevelisolatie

De kosten voor gevelisolatie hangen af van een aantal factoren, zoals de oppervlakte en de soort isolatie. Gevelisolatie is een goede manier waarop u stookkosten kunt besparen.

Kosten gevelisolatie

De kosten voor gevelisolatie verschillen per vorm van isolatie. Zo kunt u kiezen uit spouwmuurisolatie, binnenmuurisolatie of buitengevelisolatie. De kosten van deze verschillende soorten van gevelisolatie lopen erg uiteen. Hieronder een prijsindicatie voor de gevel van een gemiddeld rijtjeshuis met een geveloppervlakte van 60 m².

Soort isolatiePrijs bij 60 m²
Spouwmuurisolatietussen €900,- en €1300,-
Isolatie aan binnenzijdetussen €2820,- en €3420,-
Isolatie aan buitenzijdetussen €6600,- en €8600,-

Bovenstaande prijzen zijn inclusief arbeidskosten. Deze kosten zijn een indicatie. Voor de exacte prijs kunt u gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 verschillende offertes aanvragen. Vervolgens krijgt u binnen twee werkdagen reacties van verschillende bedrijven bij u in de regio. Door meerdere offertes te vergelijken krijgt u een beter inzicht in de prijs en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Op een klus van binnenmuurisolatie met een kostenplaatje van €3420,- kan die besparing oplopen tot wel €1350,-.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie. Een spouwmuur bestaat uit twee delen muur met daartussenin een open ruimte, de spouw. Deze open ruimte wordt gevuld met isolatiemateriaal, zoals steen- of glaswol, isolatiekorrels of purschuim. De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen enigszins variëren, maar u kunt rekenen op een gemiddeld bedrag van tussen €7,50 en €25,- per m² inclusief arbeidskosten.

Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie is een vorm van gevelisolatie waar men aan de binnenkant van de woning gaat isoleren. Dit zorgt ervoor dat de buitenkant van uw woning niet wordt aangepast, maar wel dat u wat leefruimte verliest. Binnenmuurisolatie wordt gedaan door middel van een isolatieplaat die wordt geplaatst tegen de wand. De kosten voor gevelisolatie in deze vorm kunt u schatten op een bedrag van €40,- per m² inclusief arbeidskosten.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie is het isoleren van de buitenmuur door middel van het plaatsen van een plaat of sierpleister tegen de buitengevel. De kosten voor buitengevelisolatie zijn relatief hoog, maar deze vorm van gevelisolatie heeft ook het hoogste rendement en levert daarmee de meeste kostenbesparing op. De kosten voor buitengevelisolatie kunt u gemiddeld schatten op een bedrag van tussen de €100,- en €130,- per m² inclusief arbeidskosten.

Gewenst materiaal

Bij het isoleren van uw spouwmuur kunt u kiezen uit verschillende isolatiematerialen. Elk soort materiaal heeft zijn eigen eigenschappen, isolatiewaarde en kosten. De kosten van gevelisolatie kunnen dus ook erg verschillen op basis van het gewenste materiaal. U kunt rekening houden met de volgende prijzen voor de verschillende isolatiematerialen:

IsolatiemateriaalPrijs per m² inclusief arbeidskosten
PUR€25,- per m²
PIR€12,- per m²
Steenwol€8,- per m²
Glaswol€7,50 per m²

Door te kiezen voor bijvoorbeeld steenwol kunt u de gevelisolatie kosten erg drukken. Dit materiaal is ongeveer drie keer zo goedkoop als purschuim. Deze materialen komen in verschillende vormen met verschillende isolatiewaarden. Informeer bij de specialist over de mogelijkheden en prijzen van het gewenste materiaal.

Terugverdienen

De kosten voor gevelisolatie lijken misschien aan de hoge kant, maar het is een slimme investering in uw woning. Zo wordt uw woning meer waard als deze beschikt over goede isolatie en daarnaast bespaart u flink op uw stookkosten, aangezien de warmte beter blijft bewaard. In de zomer blijft uw woning juist koeler en hoeft u dus minder of geen gebruik te maken van airconditioning. Afhankelijk van het soort isolatie heeft u de kosten van gevelisolatie er na enkele jaren weer uit. Bij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie heeft u uw investering al na ongeveer 3 jaar terugverdiend.

Kosten gevelreinigen

Naast het isoleren van uw gevel kunt u ook overwegen om uw gevel te laten reinigen. Door het reinigen wordt aanslag en schimmel van uw gevel verwijderd en beschermt u de gevel tegen schade. De kosten voor gevelreiniging beginnen al bij een bedrag van €5,- per m² inclusief arbeidskosten. Met gevelreiniging laat u uw woning weer stralen en ziet u de waarde van uw woning stijgen.

Vergelijk de prijzen

De kosten voor gevelisolatie kunnen flink oplopen. Om te besparen op de kosten, kunt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Door het aanvragen van offertes krijgt u meer inzicht in de prijzen en kunt u bovendien tot wel 40% besparen op de kosten van gevelisolatie. Indien u offertes aanvraagt krijgt u binnen twee werkdagen reacties van tot wel 5 betrouwbare specialisten bij u in de regio.