Kosten gevelreiniging

De kosten van gevelreiniging en andere gevelwerkzaamheden hangen af van de omvang van uw gevel en het type voegwerk. Lees hier meer over de gemiddelde prijzen van gevelreiniging.

Kosten gevelreiniging

Wat kost gevelreiniging voor uw woning? Bij gevelreiniging kunnen 3 methoden gebruikt worden, afhankelijk van hoe erg de aanslag op uw gevel is. De drie methoden hebben ook ieder een andere prijs. Bekijk hier de gevelreiniging kosten.

Soort reinigingSoort aanslagPrijs
StoomreinigingMilde aanslag als mos of klimopGemiddeld €5,- per m²
Chemische reinigingVerfresten of roetGemiddeld €15,- per m²
ZandstralenHardnekkig vuil zoals graffitiGemiddeld €15,- per m²

Deze gevelreiniging prijzen zijn een indicatie en zijn inclusief materiaal- en arbeidskosten. Elk bedrijf hanteert andere gevelreiniging kosten. Woont u in een rijtjeshuis tussenwoning met een gemiddelde geveloppervlakte van 60m² en wilt u deze chemisch laten reinigen vanwege oude verfresten? Dan kunt u rekenen op een gevelreiniging prijs van rond de €900,- inclusief arbeidskosten.

Voor de exacte gevelreiniging kosten kunt u geheel vrijblijvend binnen twee minuten tot maximaal 5 offertes aanvragen. Door meerdere offertes te vergelijken kunt u een goed beeld krijgen van de verschillende aanbieders in uw regio en zo tot wel 40% besparen. Op een klus van €900,- kan uw besparing dus oplopen tot ruim €350,-.

Gevelreiniging kosten

Stoomreinigen, chemisch reinigen of zandstralen

Chemisch reinigen en zandstralen zijn duurdere methoden dan stoomreinigen. Dit komt omdat er andere stoffen gemengd worden met het water. Stoomreinigen is echt alleen water onder hoge druk dat wordt gebruikt. De drie gevelreinigingsmethodes zijn hierboven al kort toegelicht. Stoomreinigen is bedoeld voor de wat mildere aanslag. Hierbij wordt heet water onder hoge druk tegen de gevel gespoten waardoor het vuil wordt opgelost en weggespoeld. Bij vuil dat wat lastiger te verwijderen is, zoals verfresten of roet, wordt chemische reiniging toegepast. Door een chemisch middeltje met water te mengen wordt het vuil verwijderd. Door de chemische middelen is deze methode agressiever, maar ook een stuk minder milieuvriendelijk. Zandstralen wordt ingezet bij hardnekkig vuil als graffiti. Hier worden hele kleine zandkorrels gemengd met water en deze worden tegen de gevel aan gespoten. Deze methode kan de gevel licht beschadigen.

Arbeidskosten

Arbeidskosten zijn kosten die een bedrijf rekent om de werknemers te voorzien van loonkosten, premies en overige kosten. In de gevelreiniging branche worden deze kosten vaak verwerkt in de prijs per m². Sommige bedrijven rekenen de arbeidskosten echter los van de prijs per m². Arbeidskosten krijg je er dus vaak bij als u een klus uitbesteed. De gevelreiniging kosten van het uitbesteden zijn echter niet heel veel hoger dan wanneer u het zelf zou doen. U moet dan denken aan het huren/kopen van het benodigde materiaal, een langere werktijd en een grotere kans op fouten en beschadiging.

Gevelreiniging kosten: Combineren

U kunt de prijzen van gevelreiniging drukken als u het slim aanpakt. Zo kunt u bijvoorbeeld besluiten om samen met uw buren de gevels te laten reinigen. Hierdoor bespaart u op de voorrijkosten en kunt u eventueel een korting afdwingen. Bent u de enige in de buurt die uw gevel wilt laten reinigen? Kijk dan of u meerdere werkzaamheden in 1 keer kunt laten uitvoeren. Naast het reinigen van uw gevel kunt u denken aan andere werkzaamheden die uw gevel beschermen. Zo kunt u kiezen voor het laten impregneren van uw gevel zodat uw gevel minder snel last krijgt van aanslag. U kunt uw gevel al laten impregneren voor een bedrag tussen de €6,50 en €15,- per m² inclusief arbeidskosten. Indien u meerdere werkzaamheden laat doen, kunt u waarschijnlijk een leuke prijs afspreken met de specialist.

Gevelreiniging kosten gevelrenovatie

Als uw gevel ernstig is beschadigd kunt u als alternatief op gevelreiniging kiezen voor gevelrenovatie. Bij gevelrenovatie zijn de prijzen wederom afhankelijk van de oppervlakte van uw gevel en het soort renovatie. De scheuren in uw gevel worden gerenoveerd door het vervangen van stenen en eventueel het voegwerk. Het vervangen van stenen kost gemiddeld €10,- per steen, het bijbehorende metselmortel kost gemiddeld €0,60 per liter. Hieronder ziet u een handig overzicht van de gemiddelde prijzen voor gevelrenovatie.

SoortPrijs
Stenen vervangen€10,- per m²
Dorpel/Latei vervangen€35,- per uur
Voegwerkvanaf €10,- per m²
Impregnerenvanaf €6,50- per m²
Metselmortelongeveer €0,60- per liter

Kies verstandig, vergelijk eerst

De prijzen van gevelreiniging en andere gerelateerde werkzaamheden zijn erg wisselend en per bedrijf verschillen de tarieven soms heel erg. Dit heeft te maken met het feit dat het allemaal maatwerk is. Alles wordt toegespitst op de oppervlakte van uw gevel en naar uw wens. Grote gevels zijn vaak in verhouding goedkoper dan kleine gevels. Het is slim is om de verschillende gevelreiniging prijzen van te voren te vergelijken. Vraag daarom vrijblijvend meerdere offertes aan. Vul het korte offerteformulier in en krijg binnen twee werkdagen reacties van specialisten bij u in de regio. Door offertes te vergelijken kunt u in sommige gevallen tot wel 40% besparen.

Offerte gevelreiniging kosten