Hydrofoberen

Door uw woning te laten hydrofoberen wordt deze waterafstotend gemaakt. Hydrofoberen beschermt uw gevel en verhoogt de waarde van uw woning.

Prijs hydrofoberen

Het hydrofoberen van uw gevel kan worden gedaan voor een prijs tussen de €7 en de €15,- per m². Stel, u heeft onlangs een rijtjeshuis gekocht en u wilt graag gelijk de juiste voorbereidingen treffen. Dan kunt u uw gevel, van bijvoorbeeld 60m², laten hydrofoberen. U kunt dan rekenen op een bedrag van zo’n €500,- inclusief arbeidskosten. Voor de exacte kosten kunt u geheel vrijblijvend binnen 2 minuten tot maximaal 5 offertes aanvragen. Vergelijk de prijzen en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van betrouwbare specialisten in uw regio. Door van te voren prijzen te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen. Dat kan in het geval van een klus van €500,- oplopen tot een besparing van €200,-.

Wat is hydrofoberen?

Hydrofoberen is een ander woord voor impregneren. Bij hydrofoberen wordt er een middel op uw gevel of dak gespoten om deze waterafstotend te maken. Het middeltje dringt door tot in de dakpannen of gevelstenen en zorgt ervoor dat er geen water meer doorgelaten wordt. Water kan ernstige schade opleveren aan uw gevel of dak indien het doordringt. Er kunnen plekken ontstaan aan de binnenkant van uw woning of bijvoorbeeld schade aan uw buitengevel door vorst.

Waarom hydrofoberen?

Naast dat het de gevel waterafstotend maakt en uw woning beschermt tegen schade zijn er nog een aantal andere voordelen van het hydrofoberen. Zo verlengt u de levensduur en stijgt de waarde van uw woning aanzienlijk wanneer u het dak of de gevel laat hydrofoberen. Daarnaast is het in de toekomst makkelijker om te reinigen en is het voor mossen en algen niet meer mogelijk om zich te nestelen.

Water van buitenaf wordt zoals gezegd niet doorgelaten maar waterdamp van binnenuit wel, dat zorgt ervoor dat de muur blijft ademen. Tot slot wordt uw gevel of dak door het hydrofoberen ook brandwerend. Uw woning is dus ook een stuk veiliger.

Hydrofoberen is zo gebeurd!

Het hydrofoberen van uw woning is een snel geklaarde klus. Gemiddeld kunnen bedrijven uw gevel hydrofoberen binnen een dag, afhankelijk van de oppervlakte die gehydrofobeerd moet worden. Daarnaast moet het geheel minimaal 24 uur drogen en voor het beste resultaat ongeveer een week droog laten worden.

Zelf hydrofoberen

Bent u meer een doe-het-zelf type? Het hydrofoberen van uw gevel is wel mogelijk maar het wordt aangeraden om het te laten doen door een professional. Het is een gevaarlijke klus, aangezien er gemakkelijk dingen fout kunnen gaan. Het hydrofobeermiddel is kleurloos en doordat het op de muur gesproeid wordt is het erg lastig te zien waar u al bent geweest en waar nog niet. Als u een plekje gemist heeft dan kan daar nog schade optreden en deze is moeilijker te detecteren.

Gevel reinigen

Voordat u uw gevel laat hydrofoberen dient de gevel gereinigd te worden. Bij gevelreiniging wordt al het vuil aan uw gevel verwijderd en krijgt de gevel zijn originele kleur terug. De gevel wordt dus hersteld naar de originele staat. Door gevelreiniging wordt vuil, bijvoorbeeld mos, graffiti of aanslag van uitlaatgassen verwijderd en naderhand kan de muur worden gehydrofobeerd.

Prijzen vergelijken

Uw gevel of dak laten hydrofoberen is iets waarvan u wilt dat het goed en het liefst zo voordelig mogelijk wordt gedaan. Het vinden van de juiste specialist is hiervoor cruciaal. Vraag daarom gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. U ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen tot maximaal 5 offertes van betrouwbare bedrijven in uw regio. Zo kunt u overzichtelijk de prijzen vergelijken en tot wel 40% op de klus besparen.