Dak impregneren

Om schade door aanhechting van mossen of algen aan uw dak in de toekomst te voorkomen kunt u uw dak te laten impregneren. Het dak wordt dan vuil- en waterafstotend. Een goede aanvulling op het impregneren van uw gevel.

Kosten dak impregneren

Uw dak laten impregneren is een slimme en logische volgende stap na het reinigen van uw dak. Het impregneren is echter wel een extra werkzaamheid en u betaald dus los voor het impregneren en los voor het reinigen van uw dak. Natuurlijk kunt u wel kosten besparen door de werkzaamheden te combineren. Denk daarbij ook aan de optie van het reinigen en impregneren van uw gevel. In dat geval betaalt u bijvoorbeeld één keer voorrijkosten. Ook kunt u polsen of uw buren eventueel ook geïnteresseerd zijn in het reinigen en impregneren van hun dak, zo kunt u wellicht een goedkopere deal sluiten met het bedrijf. Hieronder vindt u een kostenplaatje van de samenhangende dakwerkzaamheden. De prijzen zijn inclusief arbeidskosten.

WerkzaamheidPrijs
Dak reinigenTussen de €5,- en €15,- per m²
Dak coatenTussen de €10,- en €20,- per m²
Dak impregnerenOngeveer €5,- per m²

Waarom uw dak impregneren?

Woont u bijvoorbeeld in een gemiddeld rijtjeshuis met een gemiddeld dakoppervlakte van 60m² en u wilt deze laten reinigen en vervolgens impregneren, dan kunt u rekenen op een totaalbedrag van €900,- inclusief arbeidskosten. Deze prijs is een schatting, voor de exacte prijs kunt u gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aanvragen. Door meerdere offertes aan te vragen krijgt u een beter beeld van de prijs- kwaliteit verhoudingen en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Bij een klus van €900,- kan deze besparing oplopen tot wel €360,-.

Het impregneren van uw dak zorgt ervoor dat uw dak vuil- en waterafstotend wordt. Er wordt na het reinigen van uw dak een laagje impregneermiddel op uw dak aangebracht. Dit middeltje trekt in de porieën van uw dak en zorgt ervoor dat uw dak dicht slibt, dit maakt het voor vocht onmogelijk om binnen te dringen en voor mossen en algen onmogelijk om zich aan uw dak te hechten. Als er toch aanslag op uw dak verschijnt is deze bovendien makkelijk te verwijderen. Na het impregneren krijgt uw dak een mooie nieuwe uitstraling en wordt de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengt. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning. Daarnaast is het impregneren van uw gevel ook een verstandige keuze, zo beschermt u gelijk uw hele woning.

Dak reinigen

Voorafgaand aan het impregneren van uw dak dient het dak eerst gereinigd te worden. Door het reinigen van uw dak wordt het vuil verwijderd en krijgt het dak haar originele kleur en staat terug. Pas dan is het mogelijk om uw dak te impregneren. Na het impregneren van uw dak is dak reiniging niet meer noodzakelijk omdat er weinig tot geen kans op aanslag meer bestaat.

Verschil tussen coaten en impregneren

Dak coaten is ook een vorm van bescherming tegen aanslag en water voor uw dak. Het verschil tussen uw dak coaten en uw dak impregneren is dat bij coating er een nieuwe kleur aan het middel toegevoegd kan worden. Zodoende krijgt uw dak een nieuwe kleur en dus een nieuwe uitstraling. Het middel dat gebruikt wordt bij impregneren is kleurloos en behoud de originele kleur van het dak van uw woning.

Dakpannen vervangen

Mochten uw dakpannen zodanig beschadigd zijn dat na reiniging het impregneren geen optie meer is dan kunt u nog overwegen om uw dakpannen te vervangen. Het vervangen van uw dak is nodig wanneer de scheuren in de dakpannen te ernstig zijn of wanneer de mos of plantengroei zodanig het dak heeft aangetast dat het poreus is geworden. Dit betekent dat het water en lucht doorlatend is.

Gevel impregneren

Uw dak impregneren is een slimme zet om uw woning waterafstotend te maken. Naast uw dak kunt u ook uw gevel laten impregneren. Dit heeft dezelfde functie als het impregen van uw dak. Ook op uw gevel is het mogelijk voor mossen en algen om zich te hechten en ook daar kunnen die zorgen voor schade. Het is dus verstandig om uw gevel ook te laten reinigen en vervolgens impregneren.

Prijzen vergelijken

Uw dak impregneren is een klus die u zo goed mogelijk wilt laten uitvoeren. Kies daarom bewust en verstandig. Vergelijk gratis en geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes en krijg een beter beeld van de prijs- kwaliteit verhoudingen. Daarnaast kunt u door te vergelijken tot wel 40% besparen op uw totaalbedrag. Binnen 2 minuten vraagt u meerdere offertes aan en krijgt u binnen 2 werkdagen reacties van specialisten bij u in de regio.