Dak coaten

Dak coaten beschermt uw dak tegen verschillende weersinvloeden, zoals sneeuw of heftige regen. Daarnaast beschermt het uw dak ook tegen aanslag van bijvoorbeeld mossen of algen.

Prijzen dak coaten

Uw dak laten coaten is een klus die vaak gedaan wordt na het reinigen van uw dak. Houdt u er dus rekening mee dat naast de prijs die u betaalt voor het coaten, er ook kosten bij komen voor het reinigen van uw dak. Om een overzichtelijk prijzenplaatje te schetsen nemen we ook de prijzen van dakreiniging, dak impregneren, dak vervangen en arbeidskosten mee. Hieronder vindt u een overzichtelijk prijzenplaatje.

WerkzaamheidGemiddelde prijs
Dak coatenTussen de €10,- en €20,- per m²
Dak reinigenTussen de €5,- en €15,- per m²
Dak impregnerenOngeveer €5,- per m²
Dak vervangen (betonnen dakpakken)Tussen de €45,- en €75,- per m²

Als u wilt berekenen wat het kost om uw dak te laten coaten, is het allereerst belangrijk om de oppervlakte van uw dak te weten. Een gemiddeld Nederlands dak is ongeveer 60 m². Als u een dak van 60 m² laat coaten, dan kunt u voor het laten coaten van uw dak rekenen op een prijs rond de €900,- inclusief arbeidskosten. De arbeidskosten hangen af van de tijd die de specialist kwijt is. Heeft u uw dak nog niet laten reinigen van te voren? Dan kunt u rekenen op een bedrag van €600,- om uw dak van 60 m² te laten reinigen. Bij elkaar komt dat op een totaalbedrag van €1500,- inclusief arbeidskosten. Deze kosten zijn een indicatie. Voor de exacte kosten kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Binnen 2 minuten vraagt u tot maximaal 5 offertes aan en krijgt u binnen 2 werkdagen reacties van meerdere specialisten bij u in de buurt. U zit nergens aan vast en kunt tot wel 40% besparen. Op een klus van €1500,- kan de besparing oplopen tot €600,-.

Wat is dak coating?

Bij dak coating wordt er een beschermende, op kleur gemaakt, rubberachtige laag aangebracht op uw dak. Dit laagje zorgt ervoor dat scheurtjes in uw dak worden opgevuld. Dat heeft als resultaat dat het dak vochtwerend en vuilafstotend wordt. Hierdoor is het dak beter beschermd tegen slechte weersomstandigheden zoals sneeuw of hevige regen.

Waarom uw dak laten coaten?

Uw dak laten coaten zorgt ervoor dat uw dak beter beschermd is. Hiermee verlengt u de levensduur van uw dak aanzienlijk. Naast het vergelijken van de prijzen is het ook verstandig om op andere factoren te letten zoals bijvoorbeeld de garantie die bedrijven bieden. De meeste bedrijven geven tot aan 10 jaar garantie. Gemiddeld gaat coating tussen de 15 en 20 jaar mee. Naast dat de coating bescherming biedt tegen verwering en aanslag, geeft het uw dak ook een nieuwe, frisse uitstraling en eventueel ook een nieuwe kleur.

Nieuwe kleur

Een extra reden om uw dak te laten coaten is om uw dak een nieuwe kleur te geven. Hiermee krijgt uw huis een hele nieuwe uitstraling. Het middel dat gebruikt wordt met dakcoating is verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals rood, zwart, grijs of bruin. Maar ook minder standaard kleuren, zoals bijvoorbeeld groen of blauw, zijn mogelijk.

Dakcoating proces

Het proces van dakcoating kan worden onderverdeeld in een aantal stappen. Sommige van deze stappen zijn al uitgevoerd als u bijvoorbeeld uw dak al heeft laten reinigen of als u andere werkzaamheden aan uw dak hebt laten doen. Het gehele coating proces kan binnen 1 dag worden afgerond, afhankelijk van de oppervlakte van uw dak.

Inspectie

De eerste stap bij dakcoating is de inspectie van uw dak. Tijdens deze inspectie wordt er gekeken of coating echt nodig is bij uw dak, in sommige gevallen is reiniging al voldoende. In het ergste geval zal coating niet meer mogelijk zijn en dienen de dakpannen vervangen te worden.

Dak reiniging

De tweede stap in het proces is het reinigen van uw dak. Zoals eerder aangegeven, is het reinigen noodzakelijk alvorens het coaten gedaan kan worden. Door het dak te reinigen wordt vuil en aanslag verwijderd. Het dak ziet er gelijk weer schoon uit en krijgt weer een mooie uitstraling.

Desinfecteren

Het desinfecteren maakt het dak klaar voor het coaten. Het desinfecteren zorgt ervoor dat de beschermende laag goed aan het dak hecht.

Coaten

Bij de laatste stap, het coaten, word er eerst een middel aangebracht dat ervoor zorgt dat de coating beter zal blijven zitten. Dit middel heet de primer, ook wel grondverf genoemd. Zodra deze grondverf op het dak zit, kan de coating worden aangebracht. Het beschermende middel wordt over de grondverf heen aangebracht. Hierna is uw dak beschermd!

Dak vervangen

In sommige gevallen is dakcoating niet meer mogelijk, omdat de dakpannen te ernstig beschadigd zijn. In dat geval kunt u het beste kijken naar het vervangen van uw dak. Het vervangen van uw dak is nodig wanneer de scheuren in de dakpannen te ernstig zijn of wanneer de mos of plantengroei zodanig het dak heeft aangetast dat het poreus is geworden. Dit betekent dat het water en lucht doorlatend is.

Gevelreiniging

Gevelreiniging wordt gedaan indien er aanslag op uw muur zit. U kunt hierbij denken aan mos, klimop, verf of graffiti. Als aanvulling op het laten coaten van uw dak kunt u denken aan het laten reinigen van uw gevel. Veel bedrijven die daken reinigen en coaten zijn ook actief met gevelreiniging. Indien u hetzelfde bedrijf voor meerdere diensten inschakelt kunt u wellicht besparen op bijvoorbeeld voorrijkosten. Met gevelreiniging wordt vuil en aanslag verwijderd van uw gevel en laat u deze weer stralen. Gevelreiniging kan, net als het reinigen van uw dak, gedaan worden door middel van hoge druk.Het reinigen door middel van hoge druk verwijderd lichte aanslag of vuil van uw gevel door middel van verwarmd water dat onder hoge druk tegen de gevel wordt aangespoten.

Prijzen vergelijken

Als u uw dak wilt laten coaten, is het een goed idee om van te voren de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Zo kunt u een goed beeld krijgen van de verschillende prijzen en specialisten in de markt. Het bedrag dat u hiermee kunt besparen kan oplopen tot wel 40%. Vraag daarom altijd eerst vrijblijvend tot 5 offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen prijzen van specialisten binnen uw regio. Een aanvraag is gratis, duurt nog geen 2 minuten en u zit uiteraard nergens aan vast.