Gevel impregneren

Door uw gevel te impregneren voorkomt u schimmel op uw gevel of vochtproblemen in huis doordat de gevel het huis niet beschermt tegen de hevige regenbuien. Logisch dat u dit zo snel mogelijk en op een makkelijke manier wilt voorkomen. Laat uw gevel impregneren en voorkom problemen.

Kosten gevel impregneren

De ene dag een regenbui en de dag erna gaat het ook nog eens vriezen. Allemaal niet bevorderlijk voor uw gevel. Door het impregneren van uw muur kan uw gevel hier beter tegen en zullen schimmel- en vochtproblemen verleden tijd zijn. Voordat u een specialist inschakelt, wilt u weten wat het u gaat kosten om uw gevel te impregneren. Kijk voor een indicatie naar de onderstaande tabel.

Werkzaamheden gevel impregneren Gemiddelde prijs per m² (incl. btw, arbeids- en materiaalkosten)
Gevel reinigenVanaf € 5
ImpregnerenVanaf € 6,50

Voordat u uw gevel laat impregneren, is het van belang dat eerst uw gevel wordt gereinigd, zodat er geen laag vuil tussen uw muur en de impregneerlaag zit. Niet alleen voor het impregneren van uw muur, maar ook voor het reinigen wordt aangeraden om een specialist in de arm te nemen. Voor deze werkzaamheden wilt u natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Toch vragen specialisten voor dezelfde klus een andere prijs. Dit verschil loopt op tot wel 40%. Vergelijk daarom altijd eerst meerdere offertes voordat u met een specialist in zee gaat. U vraagt zich af of het niet heel veel tijd kost om meerdere offertes aan te vragen? Bij ons doet u dit al binnen 2 minuten. Vraag daarom hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. De offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen. Bij het vergelijken van de offertes ziet u in 1 oogopslag welke specialist uw klus het voordeligst uitvoert.

Gevel impregneren

Wat is impregneren?

Bij het impregneren van uw gevel wordt er een beschermlaag op uw gevel gespoten, waardoor uw gevel waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Dit laagje zorgt er ook voor dat water niet meer in de gevel kan trekken. Hierdoor zal er geen vocht meer in uw woning komen vanaf buiten. Impregneermiddelen zijn verkrijgbaar op waterbasis of op basis van oplosmiddelen. Bent u bezig met het milieu? Dan is impregneermiddel op waterbasis de beste optie voor u. Ook wordt het impregneermiddel op basis van oplosmiddel tegenwoordig niet meer echt gebruikt. Daarnaast bestaat er nog impregneercrème, deze wordt aangebracht met een kwast en trekt iets dieper in de gevel dan vloeistof. Deze gebruik je bij oppervlaktes met veel kozijnen en erin. Zijn er geen of amper kozijnen in het oppervlak? Kies dan voor impregneermiddel.

het impregneren van de gevel

Voordelen van uw gevel impregneren

Naast dat uw gevel vuil- en waterafstotend wordt door het impregneren, heeft impregneren van uw gevel nog meer voordelen. Nadat u uw gevel heeft laten impregneren, is uw gevel ook brandwerend, de kans op vorstschade wordt verminderd, de muur blijft beter schoon en en heeft minder onderhoud nodig. Ook wordt graffiti verwijderen veel gemakkelijker omdat het niet in de muur trekt.

Dak impregneren

Om het helemaal af te maken, is het slim om meteen het dak te laten reinigen en impregneren. Anders komt het vocht niet meer via uw gevel naar binnen, maar via uw dak. Daarnaast is krijgen van korting vaak mogelijk als u meerdere klussen door dezelfde specialist laat uitvoeren. De uitgelezen kans dus om naast uw gevel te impregneren ook uw dak onder handen te laten nemen. Zo weet u zeker dat vocht niet via buiten uw huis binnendringt en zijn schimmel- en vochtproblemen verleden tijd.

Bespaar op het impregneren van uw gevel

Heeft u al last van vochtproblemen in huis of wilt u dit voorkomen? Dan is uw gevel impregneren een goede oplossing. Het impregneren van uw huis is een behoorlijke klus, daarom is het slim om een specialist in te schakelen die dit karwei voor u uitvoert. Zo heeft u er geen omkijken naar, hoeft u op uw vrije zondagen niet aan het werk en heeft u de garantie dat het goed gedaan wordt. Bij het kiezen van een specialist is het slim om eerst meerdere offertes te vergelijken voordat u met een specialist in zee gaat. Specialisten hanteren namelijk voor dezelfde klus verschillende prijzen. Dit prijsverschil loopt op tot wel 40%, logisch dus om eerst meerdere offertes aan te vragen. U denkt dat het aanvragen van meerdere offertes veel tijd kost? Bij ons doet u dit binnen 2 minuten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. Deze offertes ontvangt u binnen 2 werkdagen, waarna u ze vergelijkt en met de beste specialist in zee gaat. Let wel altijd op wanneer u een monumentaal pand bezit. Hier gelden strenge regels voor het impregneren van uw gevel.

offertes gevel impregneren vergelijken