Gevelrestauratie

Door gevelrestauratie herstelt u de gevel van uw woning naar de originele staat. De schade aan uw woning wordt verholpen. Lees hier alles over gevelrestauratie.

Kosten gevelrestauratie

De prijs van gevelrestauratie is afhankelijk van een aantal factoren. Wat wilt u precies laten restaureren? Zijn bijvoorbeeld alleen de voegen versleten of verweerd en wilt u deze laten vervangen of zijn er scheuren in uw gevel gekomen? Daarnaast is het oppervlak dat gerestaureerd moet worden erg belangrijk. De gemiddelde prijzen voor gevelrestauratie zijn als volgt:

SoortPrijs
Stenen vervangen€10,- per m²
Dorpel/Latei vervangen€35,- per uur
Voegwerkvanaf €10,- per m²
Impregnerenvanaf €6,50- per m²
Metselmortelongeveer €0,60- per liter

Bij deze prijzen zijn materiaal- en arbeidskosten inbegrepen. Een gemiddelde tussenwoning heeft een gevel van ongeveer 60 m². Is een gedeelte van uw gevel beschadigd? Voor het renoveren van 5 m² heeft u gemiddeld 400 stenen nodig en ongeveer 125 liter mortel. De prijs kunt u dan schatten op €4075,-. Bovenstaande prijzen zijn een indicatie. Elk bedrijf hanteert andere prijzen. Voor de exacte kosten kunt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. U ontvangt vervolgens binnen twee werkdagen tot maximaal 5 reacties van specialisten bij u in de buurt. Door de prijs van verschillende bedrijven te vergelijken krijgt u een beter beeld van de gemiddelde prijs en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Op een klus van €4075,- kan die besparing oplopen tot wel €1600,-.

Wat is gevelrestauratie?

Bij gevelrestauratie wordt schade aan uw gevel hersteld. Gevelrestauratie wordt vaak verward met gevelrenovatie. Bij restaureren wordt de gevel hersteld met originele materialen. Als u renoveert, vernieuwt u een pand. Het lijkt een klein verschil, maar betekent veel voor proces, kosten en inzet als u het een of het ander doet. De kosten van gevelrestauratie liggen over het algemeen hoger dan de kosten van gevelrenovatie omdat materialen bij restauratie origineel zijn en dus duurder kunnen uitvallen. Gevelrestauratie gebeurt meestal bij monumenten en gebouwen met authentieke gevels, vaak zijn de panden ouder dan 50 jaar. Bij gevelrestauratie zien we ook de knipvoeg vaak terugkomen. Deze manier van voegen wordt vaker gebruikt bij oudere, monumentale panden. Om deze voeg te laten zetten, dient het voegbedrijf speciaal opgeleide vakmannen te hebben.

Waarom uw gevel laten restaureren?

De gevel is het eerste wat men ziet van het pand. Naast dat het de uitstraling van uw pand bepaalt, heeft een gevel ook een beschermende werking. Indien schade aan de gevel niet wordt verholpen kan dit uitlopen op meer schade aan de gevel of zelfs aan de binnenzijde van uw woning. Door uw gevel tijdig te restaureren of renoveren voorkomt u verdere schade. U kunt naderhand nog kiezen voor het impregneren van de gevel voor extra bescherming. Bij impregneren wordt er een waterafstotend laagje op uw gevel aangebracht waardoor het minder snel vervuild en aangetast wordt.

Oorzaak van gevelschade

Het restaureren van uw gevel is een herstel proces. Het is handig om te achterhalen wat de oorzaak van de schade aan uw gevel is. Zo kunt u dit probleem wellicht verhelpen zodat u in de toekomst niet weer last krijgt van dezelfde soort schade. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor schade aan uw gevel. Een voorbeeld hiervan is het temperatuurverschil van binnen en buiten uw woning. Deze kan resulteren in scheuren in de gevel. Daarnaast is het verstandig om uw gevel goed te onderhouden door regelmatig te laten reinigen. Naast dat dit uw gevel mooi en schoon houdt wordt het vuil ook afgespoeld.

Vergelijk de prijzen

Gevelrestauratie is een dure klus. Kies daarom zorgvuldig en vergelijk eerst de prijzen. U kunt snel en geheel vrijblijvend verschillende offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen reacties van tot wel 5 verschillende bedrijven bij u in de regio. Door offertes te vergelijken krijgt u een beter beeld bij de prijs en kunt u bovendien tot wel 40% besparen. Kies dus verstandig en vergelijk eerst de prijzen van verschillende bedrijven.