Gevelrenovatie

Scheuren in uw gevel of voegen die loslaten? Uw huis is nu niet meer beschermd tegen regen en vorst. De schade kan erger worden en vocht kan uw huis binnendringen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Lees hier daarom alles over gevelrenovatie.

Kosten gevelrenovatie

Wanneer uw gevel niet meer in goede staat verkeert, is het noodzakelijk om deze op te laten knappen. Gevelrenovatie is van belang om verdere schade aan uw gevel te voorkomen. Een kapotte gevel kan zorgen voor vocht- en schimmelproblemen in huis. Om u een overzicht te geven van de gemiddelde kosten van gevelrenovatie is de onderstaande tabel opgesteld.

Type gevelrenovatieType gevelrenovatie
Stenen vervangen Vanaf € 10 per m²
Voegwerk vervangen
Vanaf € 10 per m²
Dorpel/latei vervangenVanaf € 30 per uur
Impregneren
Vanaf € 6,50 per m²

Zoals u ziet verschillen de prijzen per klus. Stel u laat 3 m² van uw gevel renoveren waarbij de stenen vervangen moeten worden, ga dan uit van een minimale uitgave van € 60, inclusief arbeidskosten. Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat uw gevel kapot is en u iemand moet inschakelen voor gevelrenovatie. Hiervoor wilt u natuurlijk niet meer dan nodig betalen. Vergelijk daarom altijd meerdere offertes voordat u met een specialist in zee gaat. Door het vergelijken van meerdere offertes bespaart u tot wel 40% op uw gevelrenovatie. Wij horen u denken: het aanvragen van offertes bij meerdere specialisten gaat erg veel tijd kosten. Bij ons doet u dit binnen slechts twee minuten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. De offertes ontvangt u al binnen 2 werkdagen. U vergelijkt de offertes en ziet welke specialist uw klus tegen de beste prijs uitvoert. Controleer wel altijd bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor het renoveren van uw gevel.

gevel na renovatie

Soorten gevelrenovatie

Voordat uw gevel gerenoveerd wordt, is het belangrijk dat is al het vuil op de gevel wordt verwijderd door middel van gevelreiniging. Daarna wordt de gevelrenovatie uitgevoerd, waarna uw de gevel kan laten impregneren zodat uw gevel waterafstotend wordt. We maken onderscheid tussen 3 soorten gevelrenovatie:

  • stenen vervangen
  • voegwerk vervangen
  • dorpel/latei vervangen

Stenen vervangen

Zit er een scheur in uw gevel of brokkelen er stukken van uw stenen in de gevel af? Dan is het van belang om uw stenen te vervangen om verdere schade te voorkomen. Door scheuren in uw gevel is uw huis niet meer beschermd tegen de regen. Daarnaast kunnen de scheuren tijdens de vorstperiode groter worden doordat het vocht in de scheuren vastvriest en uitzet. Ook kan de gevel gaan verzakken door de scheuren. Dus wacht niet te lang met gevelrenovatie om verdere schade te voorkomen.

gevelrenovatie scheur

Voegwerk vervangen

Zitten er stenen los in uw gevel of scheuren in uw voegwerk? Wacht dan niet te lang met het vervangen. Hierdoor kan er schade ontstaan aan uw gevel, maar ook binnenshuis, denk aan lekkage plekken of schimmel in uw huis. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Laat daarom bij de eerste tekenen van scheurvorming in uw voegen of bij losse stenen uw gevel renoveren.

Dorpel/latei vervangen

Heeft u scheuren of barsten in uw dorpel of latei? Het is noodzakelijk deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Als u hier te lang mee wacht, is verzakking van uw gevel mogelijk. Dan bent u nog verder van huis. Daarnaast kan het vochtproblemen veroorzaken waardoor de warme lucht naar buiten ontsnapt. Wanneer hier sprake van is bent u in de koude wintermaanden voor niks aan het stoken. Dus al ziet u maar iets kleins aan uw gevel, laat meteen gevelrenovatie uitvoeren om zo erger te voorkomen.

gevelrenovatie

Impregneren

Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel gespoten, waardoor de gevel beschermd is tegen schimmelvorming en vocht- en vorstschade. Daarnaast is de gevel ook nog eens brandwerend. Na gevelrenovatie is het aan u om te beslissen om uw gevel meteen te laten impregneren. Dit is de uitgelezen kans, omdat uw gevel schoon en gerenoveerd is. Laat u het op een ander moment impregneren, dan moet u eerst weer uw gevel laten reinigen. Daarnaast is het eventueel mogelijk om een korting te regelen als u meerdere klussen door één specialist laat uitvoeren.

Bespaar op uw gevelrenovatie

Is uw gevel op welke manier dan ook toe aan renovatie? Gevelrenovatie is een hele specialistische klus. Daarom is het verstandig om dit niet zelf te doen, maar om daarvoor een specialist in de arm te nemen. Hierdoor heeft u garantie dat uw gevel voor jaren weer goed is. Bij het in de arm nemen van een specialist is het belangrijk dat u niet meteen de eerste de beste aanneemt. Gevelspecialisten vragen verschillende prijzen voor dezelfde werkzaamheden. Zo vervangt de specialist bij u om de hoek uw voegwerk voor € 15 per m², terwijl een specialist 5 kilometer verderop dat doet voor € 10 per m². Op een gevel van zo’n 60 m² bespaart u al gauw € 300. Met dit geld laat u gelijk een paar kozijnen schilderen. Hoe vergelijkt u snel meerdere specialisten, zonder overal een formulier te moeten invullen? Bij ons doet u dit al binnen 2 minuten. Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 5 offertes aan van specialisten bij u in de buurt. Deze offertes heeft u al binnen 2 dagen in uw mailbox. Het vergelijken begint en u neemt de specialist in de arm die de klus het voordeligst uitvoert.

offertes gevelrenovatie vergelijken